Objavljeno: 28. 2. 2020. u 12:38
Uređeno: 22. 5. 2020. u 11:24
Sanja Blažević

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, „Glas Koncila“ i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ pozivaju na sudjelovanje na četvrtom znanstvenom skupu „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – prešućene stranice književnosti u komunističko doba“.

Znanstveni skup posvećen hrvatskoj književnosti kršćanskoga nadahnuća održava se svake dvije godine. Cilj mu je pridonijeti znanstvenoj analizi i vrjednovanju zanemarene hrvatske književnosti kršćanskoga nadahnuća te dati doprinos premošćivanju umjetno stvorenoga diskontinuiteta u proučavanju hrvatske književnosti i kulture općenito.

Izlaganja na četvrtom skupu bit će posvećena vrednovanju ostvarenih književnih djela kršćanskih autora koja su zbog društveno-političke situacije onoga doba ostala nevalorizirana do današnjega dana. Osobiti naglasak je na kritičko-umjetničkoj analizi pojedinih djela kao potencijalnih doprinosa hrvatskoj književnosti te na interdisciplinarnom pristupu temi i to iz perspektive kroatistike i kroatologije, povijesti i filozofije, komunikologije i drugih humanističkih i društvenih disciplina.

Temu za sudjelovanje na znanstvenom skupu i sažetak izlaganja treba prijaviti do

1. lipnja 2020. na e-adresu:

hrvatska.krscanska.knjizevnost@gmail.com

Obrazac za prijavu može se preuzeti s internetskih stranica organizatora:

www.hrstud.unizg.hr/znanstveni-skupovi,

 www.glas-koncila.hr/hkkn,

www.kranjcic.hr.

Znanstveni skup bit će održan u subotu 24. listopada 2020. u Križevcima,

a radovi sa znanstvenoga skupa recenzirani i tiskani tijekom 2021. godine.

Organizacijski odbor:

prof. dr. sc. Danijel Labaš (predsjednik)

izv. prof. dr. sc. Ivo Džinić, član

doc. dr. sc. Vladimir Lončarević, član

dr. sc. Matijas Baković, član

mons. Ivan Miklenić, član

Tamara Bodor, mag. croat., (tajnica)

Branimir Stanić, član

 

Plakat skupa (PDF dokument)

 

4. znanstveni skup HKKN

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic