Europska povelja za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača

Europska povelja za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača
 

U ožujku 2005. Europska komisija usvojila je Europsku povelju za istraživače (European Charter for Researchers) i Kodeks o zapošljavanju istraživača (Code of Conduct for the Recruitment of Researchers). Načela tih dvaju dokumenata imaju za cilj osigurati ista prava i obveze istraživačima bez obzira na to gdje u Europi rade. Europska povelja definira prava i obveze istraživača i organizacija u kojima oni rade, a Kodeks o zapošljavanju istraživača upućuje na jednakost postupka zapošljavanja prema svim istraživačima u Europi i povećanje transparentnosti procesa novačenja i zapošljavanja.

Sveučilište u Zagrebu odlučilo je podržati načela Europske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača, pa je 11. ožujka 2010. potpisalo Deklaraciju o pristupanju Europskoj povelji za istraživače i Kodeks o novačenju istraživača.

U svrhu implementacije Povelje i Kodeksa Sveučilište u Zagrebu izradilo je Strategiju ljudskih resursa i Akcijski plan, koji predstavlja sažetak interne analize Sveučilišta u Zagrebu.

Dokumenti:
Povelja i Kodeks (.pdf)
Akcijski plan (.pdf)


Obavijesti
Objavljeno: 15. 9. 2015. u 14:57
Jasminka Despot Lučanin

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2016./2017. Rok: 23. listopada 2015. Kategorije stipendija:

1. stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj, za diplomirane kandidate do 35 godina starosti;

2. stipendije za doktorske studije, za diplomirane kandidate do 35 godina starosti;

3. stipendije za poslijedoktorske studije, za kandidate kojima doktorat nije stariji od pet godina;

4. stipendije za umjetničke smjerove, za diplomske (master) studije i istraživanja na konzervatorijima i umjetničkim školama u sklopu švicarskih sveučilišta primijenjenih znanosti.

Više na: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13961&sec=1933

Objavljeno: 15. 9. 2015. u 14:50
Jasminka Despot Lučanin

Zaklada EU-LAC (Zaklada Europska unija - Latinska Amerika i Karibi)  kreirala je radni program "Explore", s ciljem identificiranja tema, koje su važne za jačanje međunarodne suradnje između Europske unije te Latinske Amerike i Kariba, pa je sukladno tome uputila otvoreni poziv svim znanstvenicima iz navedenih područja da se prijave za financijsku potporu.

Rok za prijavu je 30. rujna 2015.godine, a prijedlozi se šalju na e-mail: info@eulacfoundation.org.

Akademsko Vijeće Zaklade EU-LAC koje se sastoji od pet eminentnih akademika s oba kontinenta, objavit će odluku o sponzorstvu do kraja 2015. godine, a prijave moraju biti napisane na engleskom ili španjolskom jeziku.

Više informacija o uvjetima prijave na natječaj, možete saznati na: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=14017&sec=1933

Objavljeno: 1. 7. 2015. u 14:21
Danijela Vnučec Grdović

Na stranici:

http://www.unizg.hr/istrazivanje/istrazivanje-i-inovacije/financiranje-istrazivanja/zatvoreni-natjecaji/

objavljeni su prvi rezultati natječaja za potpore znanstvenim i umjetničkim istraživanji

Objavljeno: 12. 5. 2015. u 11:23
Jasminka Despot Lučanin

Akademija za europsko pravo Ljubljana u suradnji s RR&Co Slovenija, Knowledge Centre Ljubljana, LION Inženjering Zagreb i Agencija Ulix , organiziraju radionicu: PRIPREMA PRORAČUNA PROJEKTA ZA PRIJAVU NA NATJEČAJE EU 2014 - 20, IZVJEŠĆIVANJE I REVIZIJA,  Zagreb, 21. 05. 2015, od  09:30 do 16:30 sati; Konferencijska sala u Hotelu Antunović, Zagrebačka avenija 100a.

Cijena: 1.490,00 HRK + PDV,  5 % popusta za prijave i uplatu do 20.05.2015

Informacije na: http://www.evropska-akademija.eu

 

Objavljeno: 11. 3. 2015. u 14:04
Jasminka Despot Lučanin

 

Na ovoj poveznici možete tražiti partnere za prijavu i sudjelovanje u projektima:

http://www.net4society.eu/public/pss.php

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic