Psihologija menadžmenta
Šifra: 52976
ECTS: 3.0
Nositelji: nasl. prof. dr. sc. Josip Burušić
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Predmet je zamišljen kao detaljan uvod u područje organizacijske psihologije s primarnim naglaskom na područje rukovođenja i upravljanja organizacijom, skupinama i pojedincima. Osmišljen je na način da upozna studente s osnovnim znanjem iz znanstvenih grana - organizacijske psihologije, organizacijskog ponašanja, menadžmenta i ekonomije. Znanja stečena na predmetu pružit će studentima osnove razumijevanja pojedinaca i grupa u organizaciji kao i razvijanje bazičnih znanja vezanih uz individualne razlike važne za organizacijsko ponašanje, zadovoljstvo poslom, motivaciju i emocije, percepciju i odlučivanje, socijalni utjecaj i grupne procese, konflikt i pregovaranje, moć i autoritet, vodstvo, inovaciju i promjene.
Na predmetu se osobita pozornost usmjerava na razvoj kompetencija analitičkog i kritičkog mišljenja, vještina javnog nastupanja i prezentiranja, kao i na razvijanje kompetencija cjeloživotnoga učenja, što zajedno predstavlja važna obilježja akademski obrazovanih pojedinaca.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Stephen P. Robbins; Bitni elementi organizacijskog ponašanja; (1995), str. (object Object), , , .
1. semestar
PSI (1860) - Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

2. semestar Ne predaje se
PSI (1860) - Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

3. semestar
PSI (1860) - Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

4. semestar Ne predaje se
PSI (1860) - Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic