Neeksperimentalne metode
Šifra: 86410
ECTS: 4.0
Nositelji: nasl. prof. dr. sc. Goran Milas
Izvođači: Katarina Jelić, mag. psych. - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Osnovni ciljevi kolegija su upoznavanje studenata s osnovama neeksperimentalne metodologije i različitim modalitetima njezina korištenja. Kroz nastavu će studenti upoznati osnove neeksperimentalne metodologije, razloge njezina korištenja i bazične nacrte u kojima se ona primjenjuje. Studenti će se također okvirno upoznati s načinom koncipiranja neeksperimentalnog istraživanja i pisanja izvještaja ili znanstvenog rada temeljenog na njemu.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Milas, G. (2005 ili novija). Istraživačke metode u psihologiji i drugim društvenim znanostima. Jastrebarsko: Naklada Slap. (str. 335-475.);, , , .
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Položen : Eksperimentalne metode
Položen : Mjerenje u psihologiji
5. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic