O djelatniku
Katarina Jelić, mag. psych.
Zvanje:povjera predavanja
Funkcija:Asistentica
Lokacija: 206
Konzultacije:

Četvrtak, 14:20-15:50h

E-mail: E-mail
Osobna stranica na Webu: https://www.fhs.unizg.hr/djelatnik/katarina.jelic
URL službenih stranica na Webu: https://www.fhs.unizg.hr/staff//katarina.jelic
Odsjek: ODSJEK ZA PSIHOLOGIJU
Godina diplomiranja:2015.
Na odjelu od:2020.

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Katarina Jelić rođena je u Šibeniku 1990. godine. Jednopredmetni studij psihologije završila je na Sveučilištu u Zadru, gdje je završila preddiplomski studij obranom završnoga rada na temu socijalne stigme i Brickmanovog modela pomaganja. Diplomirala je na temu uloge perfekcionizma i stilova roditeljskog odgoja u objašnjenju depresivnosti kod adolescenata.Tijekom studiranja završila je Basic training iz realitetne psihoterapije i teorije izbora. Po završetku stručnog osposobljavanja, polaže stručni ispit pri Hrvatskoj psihološkoj komori, čiji je član. Trenutačno pohađa Poslijediplomski sveučilišni studija psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. 

Radila je u više strukovnih srednjih škola kao profesorica psihologije. Ima dugogodišnje iskustvo rada u civilnom sektoru, području socijalne skrbi i obrazovanja te na pružanju usluga psihološkoga savjetovanja za mlade i odrasle. Sudjelovala u nacionalnom projektu psihosocijalnoga osnaživanja hrvatskih branitelja i radu RAN - Mreže za osvješćivanje o radikalizaciji koja okuplja stručnjake iz cijele Europe. Sukreirala i provodila brojne preventivne programe namijenjene djeci i mladima (vršnjačko nasilje, ovisnost, prerano napuštanje obrazovanja, mentalno zdravlje). Koautorica je niza stručnih publikacija na temu prevencije. Kontinuirano se usavršava u području savjetovanja i kliničke prakse, objavljuje i recenzira znanstvene radove u domaćim časopisima. 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Profesionalni interesi i članstva

Hrvatska psihološka komora

 

Izabrani projekti

Program psihosocijalnoga osnaživanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata – Faza; Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ministarstvo hrvatskih branitelja i Europski socijalni fond. 

Projekt UP.04.2.1.09.0084 „Pridruži se – aktivni u mirovini“ Zelinski Aktivni Zlatni Umirovljenici – Klub ZAZU. Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina (2022)

Znanstveno-stručni projekt: ,,Hrvatski branitelji i njihove obitelji - prošlost, sadašnjost i budućnost''. Fakultet hrvatskih studija (2022)

Znanstveno-stručni projekt: ,,Emocionalna inteligencija: razvoj i primjena mjernih instrumenata''. Fakultet hrvatskih studija (2023).

Znanstveni projekt: ,,Konstrukcija i i međukulturalna validacija psihologijskih instrumenata za procjenu emocionalne inteligencije''. Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet (2023.-2024.)

 

Povijest zaposlenja

Medicinska škola Šibenik

Ekonomska škola Šibenik

udruga Pragma

Hobiji i osobni interesi

Čitanje

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic