Objavljeno: 21. 3. 2016. u 11:32
Uređeno: 21. 3. 2016. u 11:32
Danijela Vnučec Grdović
EducationUSA sajam visokog...

Američki koledži i sveučilišta predstavit će se hrvatskim učenicima i studentima 

U utorak, 5. travnja 2016. od 16 do 19 sati održat će se treći EducationUSA sajam visokog obrazovanja u hotelu Westin, Izidora Kršnjavoga 1, u Zagrebu. Na sajmu će se predstaviti 11 visokih učilišta iz 8 američkih saveznih država te američka sveučilišta sa sjedištem u 3 europske zemlje. Na sajmu će izlagati velika javna sveučilišta poput Univeristy of Arizona, koje se svrstava među 100 najboljih sveučilišta u svijetu*, ali i privatna visoka učilišta poput Rochester Institute of Technology (RIT) s kampusima u Zagrebu i Dubrovniku. Sajam u Zagrebu organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će posjetiti 7 glavnih gradova Jugoistočne Europe.

Više informacija dostupno je na internetskoj stranici www.iro.hr  i Facebook stranici EducationUSA Croatia https://www.facebook.com/EducationUSA.Croatia.

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta. Također, obrazovne savjetnice EducationUSA mreže i stipendisti prestižnog američkog programa stipendiranja Fulbright posjetiteljima će pružati korisne savjete o izboru, financijskoj potpori i prijavi za studij u SAD-u.

Na EducationUSA sajmu predstavit će se: Bentley University Graduate School of Business, Central Penn College, Fairleigh Dickinson University, Minerva Schools at KGI, Rochester Institute of Technology - RIT Croatia, Savannah College of Art and Design (SCAD), Shoreline Community College, St. John's University, The University of Arizona, Webster University i West Virginia University.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju. Registracija će biti moguća i pri ulasku na dan održavanja sajma, no za brži ulazak preporučamo registraciju unaprijed. Registracijski obrazac dostupan je na stranici:

http://www.iro.hr/hr/informiranje-i-savjetovanje-o-visokom-obrazovanju/studiranje-u-sadu/educationusa-sajam-visokog-obrazovanja/

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic