Objavljeno: 7. 3. 2024. u 08:25
Administrator

U organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 18. travnja 2024. godine održat će se Međunarodni znanstveni skup pod nazivom Miroslav Bertoša i njegovi inovativni doprinosi u historiografiji povodom izlaska knjige Trošenje života. Kao suorganizatori skupa sudjeluju Odsjek za povijest i Znanstveni zavod Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. 

Professor emeritus Miroslav Bertoša (Beograd, 17. svibnja 1938. – Pula, 24. kolovoza 2023.) jedan je od nekolicine istaknutih hrvatskih povjesničara koji su svojim radom – kako znanstveno-istraživačkim tako i pedagoškim – utjecali na brojne generacije studenata, suradnika i kolega. Njegov opus čine dvadeset i jedna knjiga te više od 1000 ostalih vrsta radova. Posljednja knjiga Trošenje života. Gdje li je život što ga izgubih živeći? izašla je postumno u izdanju Hrvatske sveučilišne naklade 2023.

Professor emeritus Miroslav Bertoša predavao je na Fakultetu hrvatskih studija od ak. g. 2003./2004. do 2018./2019. Kao član radne skupine Nacionalnoga vijeća za visoko obrazovanje sudjelovao je i u osnivanju Hrvatskih studija.

Prijavu za sudjelovanje, naslov izlaganja i sažetak od najviše 500 slovnih mjesta s proredom pošaljete na e-adresu: sparonic4@hotmail.com najkasnije do 10. ožujka 2024. Nakon primitka prijava Programsko-pripremni odbor odlučit će o sudionicima i poslati svima prijavljenima povratnu informaciju u roku od tjedan dana.

Više informacija možete doznati ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic