Objavljeno: 5. 12. 2019. u 15:00
Uređeno: 6. 12. 2019. u 15:20
Tea Cacović

Znanstveni zavod Hrvatskih studija organizirat će Međunarodni znanstvenostručni skup "Migracijski procesi između Hrvatske i Južne Amerike. Povijest, kultura i društvo", koji će se održati 11. i 12. prosinca 2019. godine u Zagrebu.

Glavni cilj skupa je potaknuti razmjenu iskustava i raspravu o raznim aspektima koji tvore i obuhvaćaju migracijski fenomen između Hrvatske i Južne Amerike.

Uz Znanstveni zavod Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, u organizaciji skupa sudjeluju Institut za migracije i narodnosti, Institut za društvene i političke studije Patagonije Nacionalnog sveučilišta u Patagoniji „San Juan Bosco“ te Međunarodna mreža istraživača migracijskih procesa između Hrvatske i Južne Amerike

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju skupu.

Program skupa i ostale informacije.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic