Objavljeno: 8. 7. 2019. u 12:31
Uređeno: 3. 12. 2020. u 14:49
Sanja Blažević

* Napomena: Održavanje znanstvenog skupa o Slavku Ježiću (18. skup u nizu Hrvatski književni povijesničari) zbog pandemije odgađa se za 2021. godinu. Obavijest o točnom datumu održavanja objavit će se naknadno.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu organizirat će 18. znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem u nizu Hrvatski književni povjesničari. Znanstveni skup bit će posvećen Slavku Ježiću, a održat će se u Zagrebu i u Zadru od 26. do 28. studenog 2020. godine. Skup se organizira povodom 125. obljetnice znanstvenikova rođenja. Riječ je o 18. znanstvenom skupu u nizu Hrvatski književni povjesničari, koji Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu organizira od 1997. godine. Slavko Ježić - hrvatski književnik, književni povjesničar i prevoditelj, autor je prve cjelovite povijesti hrvatske književnosti koja je do danas neizostavni znanstveni priručnik za proučavanje hrvatske književnosti tijekom pet stoljeća.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic