Objavljeno: 8. 7. 2019. u 11:53
Uređeno: 8. 7. 2019. u 13:41
Sanja Blažević

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu sa Zakladom Konrad Adenauer organizirat će međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju "Migracije i povratak", koji će se održati u Zagrebu između listopada i studenoga 2019. godine. U organizaciji konferencije i njezinu radu aktivno će sudjelovati Znanstveni zavod Hrvatskih studija. Cilj je konferencije poticanje dijaloga i suradnje znanstvene i stručne javnosti u područjima  koja se odnose na aktualna društvena pitanja: društvene, političke, gospodarske razloge za migracije i mogućnosti povratka, individualna iskustva migranata koji se vraćaju, te mogućnosti integracije potomaka hrvatskih iseljenika. Konferencija će se sastojati od tri tematski srodne, ali zemljopisno specifične panel-rasprave (Europa, Južna Amerika i anglofonske zemlje - SAD, Australija i Novi Zelend). Službeni jezici konferencije su hrvatski i engleski.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic