Objavljeno: 26. 4. 2016. u 11:49
Jasminka Despot Lučanin

u Zagrebu, Varaždinu i Čazmi 21. i 22. travnja 2016. u organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održat će se znanstveni skup o Đuri Šurminu.

u Zagrebu, Varaždinu i Čazmi 21. i 22. travnja 2016. u organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održat će se znanstveni skup o Đuri Šurminu.

Prva sjednica skupa održat će se u Zagrebu, 21. travnja s početkom u 9 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovom trgu 14, a pozdravne riječi će uputiti predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić, član Razreda za književnost akademik Dubravko Jelčić i predsjednik Organizacijskog odbora Znanstvenog skupa o Đuri Šurminu prof. dr. sc. Tihomil Maštrović.

Druga sjednica znanstvenog skupa 21. travnja u 16 sati u zgradi Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu započinje pozdravnim riječima predsjednika Ogranka Matice hrvatske Varaždin mr. sc. Ernesta Fišera.

Treća sjednica će se održati u Gradskoj knjižnica Slavka Kolara u Čazmi 22. travnja s početkom u 10 sati. Pozdravne riječi sudionicima i posjetiteljima znanstvenog skupa uputiti će gradonačelnik Čazme Dinko Pirak te ravnateljica Gradske knjižnice Vinka Jelić-Balta.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na skupu.

Program skupa prosljeđujemo u privitku./_news/36613/26.4. Program i knjizica sazetaka (Surmin).pdf

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic