Objavljeno: 15. 2. 2020. u 23:33
Administrator


 

Hrvatski studentski zbor izrazio potporu studentima i Fakultetu hrvatskih studija

Priopćenje za javnost

Hrvatski studentski zbor, koordinativno tijelo studentskih zborova devet hrvatskih sveučilišta i Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola, na 5. sjednici održanoj u Mostaru, 15. veljače 2020. jednoglasno je prihvatio poziv Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu da se solidarizira sa studentima Fakulteta hrvatskih studija i podupre nastojanja Studentskoga zbora Fakulteta u očuvanju dostojanstva studenata i integriteta ustanove na kojoj studiraju.

Razmotrivši pozitivnu Akreditacijsku preporuku, akte o osnivanju Fakulteta, potporu studenata uspostavi Fakulteta, osporavanje Fakulteta u medijima, zaključke Studentskoga zbora Fakulteta hrvatskih studija i Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski studentski zbor osudio je svaki pokušaj nanošenja štete ugledu i mirnomu studiranju studenata Fakulteta hrvatskih studija.

Hrvatski studentski zbor zatražio je od svih da priznaju činjenično i pravno stanje te da se prema Fakultetu hrvatskih studija odnose kao prema fakultetu i javnoj ustanovi ravnopravnoj ostalim takvim ustanovama.

Hrvatski studentski zbor pozvao je da se studentima Fakulteta hrvatskih studija omogući neometano studiranje bez javnih pritisaka.

Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu

Pismo potpore predsjednika Hrvatskoga studentskoga zbora Mateja Marušića od 15. veljače 2020.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic