Psihologija ličnosti
Šifra: 57111
ECTS: 4.0
Nositelji: nasl. prof. dr. sc. Josip Burušić
Izvođači: nasl. prof. dr. sc. Josip Burušić - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je predmeta upoznati studente s najvažnijim područjima i temama psihologije ličnosti te ih osposobiti da budući profesionalni rad s pojedincima i skupinama temelje na znanstvenim spoznajama unutar psihologije ličnosti na način da su u stanju integrirati znanja iz različitih dijelova psihologije koja se odnose na područje ličnosti pojedinca. Daljnji cilj predmeta ogleda se u usavršavanju studentskih kompetencija analiziranja, objašnjavanja i razumijevanja ljudskog ponašanje kroz najvažnije koncepte i spoznaje psihologije ličnosti.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Burušić. J. (2008). Psihologija ličnosti, (skripta), Zagreb: Hrvatski studiji;, , , .
  2. , Burušić, J. (2007). Samopredstavljanje: taktike i stilovi, Jastrebarsko: Naklada Slap;, , , .
  3. , Pervin, L. A.; John, O. (ur.) (1999). Handbook of Personality. Theory and Research. (Poglavlja 1, 7, 9, 11, 12, 14, 19, 20, 21, 26, 28). New York/London: The Guilford Press;, , , .
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic