Praktikum odnosa s javnošću
Šifra: 64753
ECTS: 5.0
Nositelji: pred. Ivana Jeleč
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,0

U dogovoru sa studentima upisanim na predmetu, nastavnik će osigurati što veći broj elemenata nastave na engleskom jeziku, odnosno istovremeno i na engleskom i na hrvatskom za mješovite grupe (dvojezični nastavni materijali i dvojezični ispiti). Razina 2 također uključuje dodatni individualni rad sa stranim studentima (slično kao i razina 1) za nastavne elemente koji se drže na hrvatskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Vježbe u praktikumu 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Praktikum odnosa s javnošću zamišljen je kao kolegij koji interaktivnim radom, pojedinačnim i u skupinama, dovodi u vezu prethodno savladana teorijska i praktična znanja s potrebama izvršenja profesionalnih zadaća u budućoj radnoj okolini.
U praktikumu se obrađuju razne vještine pisanja, strateškog planiranja, organizacije, praktičnog pristupa problematici OSJ i simulacije realnih situacija iz okoline. Na satu se očekuje aktivni angažman, jer kolegij uključuje uvodni dio u kojemu se studentima daju savjeti o temi te praktični dio u kojemu su studenti zamoljeni izvršavati vježbe i simulacije.
Kolegij uključuje i završni rad na temu koju bira sam student. Rad može biti bilo koje forme i sadržaja koji se podrazumijevaju poslom iz praktične primjene odnosa s javnošću.
Završni rad je predložak za ocjenu kolegija, s tim da se periodične zadaće uzimaju u obzir pri zaključivanju ocjene.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Tench, R. i Yeomans, L.; Otkrivanje odnosa s javnošću; Zagreb: HUOJ (2009), , , .
  2. , Jugo, D.; Strategije odnosa s javnošću; Zagreb: Profil (2013), , , .
  3. , Holtz, S.; Korporativni razgovori - vodič za provedbu učinkovite i prikladne interne komunikacije.; Zagreb: HUOJ (Sarajevo: MIMS) (2007), , , .
  4. , , , , .
  5. , , , , .
1. semestar
KOM-dipl (5042): ODNOSI S JAVNOŠĆU - Redovni studij - Komunikologija

2. semestar Ne predaje se
KOM-dipl (5042): ODNOSI S JAVNOŠĆU - Redovni studij - Komunikologija

3. semestar
KOM-dipl (5042): ODNOSI S JAVNOŠĆU - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 14. 10. 2019. u 18:13
Administrator

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic