Motivacija
Šifra: 37810
ECTS: 5.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Zrinka Greblo Jurakić
Izvođači: Dora Korać, mag. psych. - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je predmeta upoznati studente sa sustavnim pregledom znanstvenih pojmova i spoznaja iz područja motivacije, te s razvojem i primjenom znanstvenog pojma motivacije općenito, a posebno motivacije učenja, darovitih, motivacije u sportu i motivacije za rad. Poseban naglasak stavlja se na primjenu teorijskih spoznaja psihologije motivacije u svakodnevnom životu i profesionalnoj praksi.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Izabrana poglavlja iz knjige Beck, R. C. (2003). Motivacija: Teorija i načela. Jastrebarsko: Naklada Slap.;, , , .
  2. , Čudina-Obradović, M.; Obradović, J. (2006). Utjecaj roditelja na socijalno.-emocionalni razvoj i motivaciju djeteta. U: M. Čudina-Obradović i J. Obradović (2006). Psihologija braka i obitelji. Zagreb: Golden marketing - Tehnička knjiga, 327-356.;, , , .
  3. , Galić, Z.; Parmač, M. (2009). Što nas motivira za rad? U: D. Čorkalo Biruški (ur.) (2009). Primijenjena psihologija: Pitanja i odgovori. Zagreb: Školska knjiga, 279-296.;, , , .
  4. , , , , .
  5. , , , , .
4. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic