Metode javne promocije znanosti
Šifra: 57236
ECTS: 4.0
Nositelji: doc. dr. sc. Jelena Jurišić
Izvođači: mr. sc. Duje Bonacci - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,0

U dogovoru sa studentima upisanim na predmetu, nastavnik će osigurati što veći broj elemenata nastave na engleskom jeziku, odnosno istovremeno i na engleskom i na hrvatskom za mješovite grupe (dvojezični nastavni materijali i dvojezični ispiti). Razina 2 također uključuje dodatni individualni rad sa stranim studentima (slično kao i razina 1) za nastavne elemente koji se drže na hrvatskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je predmeta studentima omogućiti usvajanje teorijsko-analitičkog okvira za razumijevanje znanosti kao specifične ljudske djelatnosti usmjerene na razvijanje vjerodostojnih uvjerenja (spoznaja) o fizičkim i društvenim fenomenima. U tom kontekstu predmet ima za dodatni cilj osposobiti studente za osmišljanje i planiranje aktivnosti javne promocije znanosti.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Sismondo, Sergio; An Introduction to Science and Technology Studies (2nd ed.); Wiley-Blackwell, Chichester (2010), , , .
  2. , Materijali s predavanja koji se svake godine obnavljaju s aktualnostima;, , , .
  3. , , , , .
  4. , , , , .
  5. , , , , .
1. semestar
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija

2. semestar Ne predaje se
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija

3. semestar
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic