Objavljeno: 7. 12. 2021. u 09:48
Danijela Vnučec Grdović

ovim vas putem pozivamo na prijavu za sudjelovanje na online Erasmus+ godišnjoj konferenciji za područje visokog obrazovanja koja će se održati 8., 9. i 10. prosinca 2021. na platformi ZOOM. Konferencija je zamišljena kao trodnevno događanje uz gostovanje predstavnika Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA), Ministarstva znanosti i obrazovanja, udruge Erasmus Student Network, ambasadora uključivosti te različitih inozemnih i domaćih primjera dobrih praksi.

Prvi dan konferencije (8. 12.) bit će organiziran kao Tematski sastanak za korisnike u visokom obrazovanju posvećen uključivanju i raznolikosti kao ključnom prioritetu novog programa Erasmus+, a namijenjen je djelatnicima ureda za međunarodnu suradnju i djelatnicima zaduženima za pitanja uključivanja i raznolikosti na visokim učilištima. Cilj je pobliže predstaviti što područje uključivanja i raznolikosti obuhvaća, koje ciljane skupine adresira, moguća rješenja za uključivanje što većeg broja sudionika s manje mogućnosti u program Erasmus+ te u konačnici kroz konkretne primjere visokih učilišta prikazati kako navedeno provesti u praksi.

Drugi dan konferencije (9. 12.) tematski je podijeljen na dva dijela. Jutarnji dio posvećen je  internacionalizaciji u nacionalnom i međunarodnom kontekstu te mogućnostima sinergija između (visokog) obrazovanja i istraživanja. U drugome dijelu programa bit će predstavljene novosti u projektima mobilnosti u okviru nedavno objavljenog Poziva za dostavu projektnih prijedloga za 2022. godinu, uključujući i radionicu za korisnike zainteresirane za sudjelovanje u projektima mobilnosti između programskih i partnerskih/trećih zemalja. Napominjemo kako je sama radionica namijenjena institucionalnim Erasmus+ i projektnim koordinatorima koji podnose prijavu projektnog prijedloga u ime svoga visokog učilišta.

Tijekom trećeg dana konferencije (10. 12.) bit će predstavljene mogućnosti suradnje s trećim zemljama u okviru centraliziranih aktivnosti, a pobliže će biti predstavljene aktivnosti Erasmus Mundus i Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE) uz sudjelovanje predstavnice Europske komisije te iskustva korisnika. Treći dan namijenjen je djelatnicima ureda za projekte, ureda za međunarodnu suradnju, kao i iskusnijim korisnicima u programu Erasmus+ zainteresiranima za sudjelovanje u kompleksnijim projektnim formatima.

Molimo vas da se za sudjelovanje prijavite najkasnije do 6. 12. putem prijavnog obrasca na poveznici: https://forms.office.com/r/MPxyKsPm9p. Poveznice za pristup Zoom platformi poslat ćemo dan prije događanja.

 

Program 1. dana 

Program 2. dana

Program 3. dana

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic