O djelatniku
Josip Periša, mag. educ. philol. croat.
Zvanje:povjera predavanja
Konzultacije:


Srijedom od 14:00 do 15:00

E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA KROATOLOGIJU

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Josip Periša rođen je 29. 04. 1997. u Zagrebu gdje je završio osnovnu školu i opću gimnaziju. 2016. godine upisuje kroatistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija dobio je Rektorovu nagradu za izvorni znanstveni rad (A kategorija) naslova „Filozofijsko problematiziranje hrvatske socrealističke kritike“ te nagradu „Franjo Marković“ kao predsjednik Udruženja studenata filozofije (2018-2020) za projekte: „Godišnji međunarodni simpozij Portreti mnoštva“, Studentsku bioetičku radionicu te časopis Čemu. Kao voditelj debatnih klubova XIII. gimnazije i Filozofskog fakulteta bio je potpredsjednik organizacijskog odbora Europskog sveučilišnog debatnog prvenstva 2022., u ime Zagrebačkog studentskog debatnog foruma, održanoga u Zagrebu koji je brojio više od 600 najboljih debatanata iz cijele Europe. Tijekom studija sudjelovao je na 20-ak međunarodnih konferencija i znanstveno-kulturnih manifestacija svojim izlaganjima iz područja teorije i povijesti književnosti, povijesti hrvatskog romana, estetike, filozofije književnosti, etike i bioetike što mu i jesu uža područja interesa. 2021. s izvrsnom ocjenom brani diplomske radove na Odsjeku za kroatistiku FFZG-a naslova Lektira u nastavi na daljinu: analiza videolekcija u nastavnom predmetu „Hrvatski jezik“ pod mentorstvom prof. Marka Alerića s Katedre za metodiku nastave hrvatskog jezika i književnosti te na Odsjeku za filozofiju FFZG-a naslova Argumentacijska vrijednost umjetnosti u bioetičkom istraživanju na primjeru fenomena društvene pravednosti i Travničke hronike Ive Andrića pod mentorstvom prof. Hrvoja Jurića s Katedre za etiku. Po završetku studija upisuje doktorski studij kroatologije na Fakultetu hrvatskih studija gdje i zaposlen kao asistent na Odsjeku za kroatologiju.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic