O odsjeku

Nastava studija povijesti Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu započela se izvoditi tijekom akademske godine 1997./1998. Trenutno se na Odsjeku za povijest izvodi nastava na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj (doktorska) razini studija. 

Sve tri spomenute razine studija povijesti ustrojene su prema najmodernijim znanstvenim i didaktičkim standardima. Tijekom niza proteklih akademskih godina program je doživio pozitivnu kroatocentričnu tranziciju kako bi se studijski program koji se izvodi bolje prilagodio studentima koji imaju želju spoznati više nacionalne povijesti te olakšalo njihovo studiranje. Specifičnost nastavnoga plana interdisciplinarno je povezivanje s drugim nacionalnim povijesnim institucijama (instituti, muzeji, zavodi) što omogućuje studentima da se već tijekom preddiplomskoga studija započnu istraživački profilirati u područjima nacionalne povijesti koja ih zanimaju. Na diplomskom studiju studentima je omogućena tematska specijalizacija kroz velik broj izbornih kolegija.


Iako studij povijesti na Odsjeku ima naglasak na hrvatsku povijest, pod njime se podrazumijeva i mogućnost profiliranja studenata u raznim područjima svjetske povijesti, od starih civilizacija staroga Istoka do moderne i suvremene povijesti. Takva profilacija omogućena je zahvaljujući širokoj izbornosti nastavnih predmeta prilagođenih različitim interesima studenata.

 

 

 


Objavljeno: 5. 11. 2018. u 21:50
Uređeno: 5. 11. 2018. u 22:00
Mladen Tomorad
Promocija knjige "Slavne žene...

Hrvatski studiji i izdavačka kuća Meridijani s velikim vas zadovoljstvom pozivaju na predstavljanje knjige "Slavne žene stare povijesti: životi žena u društvima starog svijeta".

Na više od 350 stranica u knjizi se prvi puta na širem prostoru srednje i jugoistočne Europe obrađuje povijest žena u društvima i državama starog Istoka, Mezopotamije, Egipta, Grčke i Rima. Uz opće preglede života u ovim regijama u knjizi se također mogu pronaći i brojni tekstovi posvećenim slavnim ženama iz mitologije i povijesti.

Promocija će se održati u srijedu 14. 11. 2018. u 14:30 u sklopu Interlibera na Zagrebačkom velesajmu: Paviljon 6 - glavna otvorena pozornica.

Knjiga će biti dostupna za kupnju na štandovima Meridijana (Paviljon 5) i Hrvatskih studija (Paviljon 6)

Veselimo se vašem dolasku i nadamo se da će vam se knjiga svidjeti.

doc. dr. sc. Mladen Tomorad, urednik

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic