O odsjeku

Nastava studija povijesti Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu započela se izvoditi tijekom akademske godine 1997./1998. Trenutno se na Odsjeku za povijest izvodi nastava na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj (doktorska) razini studija. 

Sve tri spomenute razine studija povijesti ustrojene su prema najmodernijim znanstvenim i didaktičkim standardima. Tijekom niza proteklih akademskih godina program je doživio pozitivnu kroatocentričnu tranziciju kako bi se studijski program koji se izvodi bolje prilagodio studentima koji imaju želju spoznati više nacionalne povijesti te olakšalo njihovo studiranje. Specifičnost nastavnoga plana interdisciplinarno je povezivanje s drugim nacionalnim povijesnim institucijama (instituti, muzeji, zavodi) što omogućuje studentima da se već tijekom preddiplomskoga studija započnu istraživački profilirati u područjima nacionalne povijesti koja ih zanimaju. Na diplomskom studiju studentima je omogućena tematska specijalizacija kroz velik broj izbornih kolegija.


Iako studij povijesti na Odsjeku ima naglasak na hrvatsku povijest, pod njime se podrazumijeva i mogućnost profiliranja studenata u raznim područjima svjetske povijesti, od starih civilizacija staroga Istoka do moderne i suvremene povijesti. Takva profilacija omogućena je zahvaljujući širokoj izbornosti nastavnih predmeta prilagođenih različitim interesima studenata.

 

 

 


Objavljeno: 12. 4. 2014. u 10:16
Uređeno: 12. 4. 2014. u 10:18
Mladen Tomorad

Drage kolegice i kolege, studenti pete godine studija povijesti pozivaju Vas na terensku nastavu u Dubrovnik - biser hrvatske kulture!

Datum putovanja je 6.-8. lipnja zbog smještaja u hostelu. Imajte na umu Vaše ispitne obaveze, no ovo je jedan odličan način kako zaključiti ljetni semestar.

Osim Dubrovnika posjetit ćemo i Salonu, Naronu i Ston. 

Prijavite se i uz povjesničare osjetite duh prošlosti!

Ostale informacije nalaze se u privicima, a za sva pitanja stojimo na raspolaganju na terenska.dubrovnik@gmail.com

 

Plan putovanja

Petak, 6. lipnja

01 sati – polazak ispred Lisinskog

07 sati – dolazak u Salonu

- obilazak Salone od 07-08 sati

11 sati – dolazak u Naronu, obilazak Narone i posjet muzeju (do 12.30 sati)

- pauza od 12.30 – 13 sati

15.30 sati – dolazak u Ston

- obilazak Stona do 17 sati

- slobodno vrijeme od 17-18.30 sati

20 sati – dolazak u Dubrovnik

- slobodno vrijeme, noćenje

Subota, 7. lipnja

11-14 sati – obilazak Dubrovnika

14 sati – slobodno vrijeme, noćenje

Nedjelja, 8. lipnja

09 sati – polazak u Zagreb

- dolazak u Zagreb oko 19 sati

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic