O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 2. 4. 2024. u 14:43
Uređeno: 2. 4. 2024. u 14:44
Davor Trbušić

Studenti prve godine diplomskog studija komunikologije Fakulteta hrvatskih studija posjetili su u utorak 2. travnja 2024. kompaniju A1.

Terenska nastava održana je u sklopu kolegija Upravljanje rizikom i krizno komuniciranje, pod vodstvom asistenta na Odsjeku za komunikologiju dr. sc. Davora Trbušića.

Studente su dočekali djelatnici Korporativnih komunikacija Igor Duić i Maja Fistrić, koji su potom održali predavanje i podijelili svoja iskustva rada u kompaniji, s posebnim naglaskom na krizne situacije. Među njima je i hakerski napad na A1 iz veljače 2022. godine, kojeg i danas ocjenjuju kao najozbiljniju kriznu situaciju s kojom su se susreli. Kako su oblikovali internu i eksternu komunikaciju, koje kanale komuniciranja su pritom koristili te koje su organizacijske promjene uslijedile nakon krizne situacije, samo su neki naglasci održanog predavanja.  

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS