O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 13. 11. 2023. u 11:37
Administrator

Izv. prof. dr. sc. Vladimira Rezo je na poziv Eugenija Lópeza Arriazua, voditelja Cátedra de Literaturas Eslavas na Facultad de Filosofia y Letras boravila u Buenos Airesu na akademskoj mobilnosti od 25. listopada do 1. studenoga 2023. U sklopu boravka je 26. listopada 2023. održala predavanje na temu identiteta u hrvatskoj književnosti. S kolegom anglistom i rusistom Lópezom Arriazuom suradnja traje već petu godinu, a dosad je rezultirala njegovim dolaskom u Zagreb u svibnju 2023. u okviru istraživačkoga puta o Borgesovu utjecaju na slavenske književnosti te sudjelovanjem izv. prof. Rezo na skupu o distopiji I Encuentro Nacional sobre Utopías y sus Derivas, Buenos Aires, 27. i 28. kolovoza 2021. (na daljinu). U planu je i daljnja suradnja, posebice na temu identiteta, distopije i Borgesa. 

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS