O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 15. 6. 2023. u 13:46
Administrator

Zadovoljstvo nam je najaviti Vam kako će nas u ponedjeljak, 19.6. posjetiti predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola, povodom čega Ured Europskog parlamenta organizira interaktivno događanje za mlade „Razgovor s predsjednicom Metsolom“, na koje vas Ured ovim putem poziva. 

Događanje će se održati u ponedjeljak, 19. lipnja od 18 sati na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa (Trg Republike Hrvatske 12) u Zagrebu. 
Ulazak u dvoranu predviđen je od 17.30 do 18 sati.

Ljubazno Vas molimo da svoj dolazak potvrdite do 17. lipnja na: epzagreb@europarl.europa.eu
Poziv možete proslijediti i svojim suradnicima i kolegama, no važno je da se u svakom slučaju prijave.  
 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS