O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 5. 4. 2023. u 09:47
Uređeno: 5. 4. 2023. u 09:48
Davor Trbušić

Studenti prve godine diplomskoga studija komunikologije Fakulteta hrvatskih studija posjetili su u utorak 4. travnja Novi sortirni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici.

Terenska nastava održana je u sklopu kolegija Upravljanje rizikom i krizno komuniciranje, pod vodstvom asistenta na Odsjeku za komunikologiju dr. sc. Davora Trbušića.


Domaćin studentima bio je Krešimir Domjančić, glasnogovornik i voditelj Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte. U svom se predavanju Domjančić osvrnuo na interne i eksterne kanale koje Ured za korporativne komunikacije svakodnevno koristi, ali i na to kako je izgledao proces digitalne transformacije Hrvatske pošte te kako inovacijama poput uvođenja paketomata ili kupoprodaje kriptovaluta nastoje unaprijediti i osuvremeniti poslovanje tvrtke.

Govoreći o iskustvima kriznih situacija, Domjančić je na primjerima iz organizacijske prošlosti Hrvatske pošte upozorio na važnost planiranja rizika i njegovanja odnosa s medijima, kao i na nužnost brze reakcije pri upravljanju krizom s ciljem ublažavanja njezinih posljedica po reputaciju organizacije.


Prije predavanja studenti su obišli sortirnicu, najsuvremeniji logistički centar u ovom dijelu Europe, gdje su izbliza mogli dobiti uvid u cjelokupni proces prijema, sortiranja, razvrstavanja i otpreme pošiljaka prema adresi korisnika.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS