O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 10. 5. 2022. u 13:19
Administrator

Udruga studenata komunikologije „Agenda“ u srijedu, 18.5.2022., organizira svoj tradicionalni simpozij „Mediji na drukčiji način“. 

Simpozij će se održati u dvorani Zagreb s početkom u 9 sati, a tema ovogodišnjeg simpozija je „Komunikacija u krizi“. Na rasporedu nas očekuje pet predavanja u kojima će naglasak biti stavljen na krizu u poslovanju, politici i ratu te ulozi medija u kriznoj situaciji. Cjelokupni simpozij zaokružit će panel rasprava na temu „Mediji kao sredstvo prenošenja informacija ili panike?“

Ovim putem sve Vas pozivamo da nam se pridružite, jer osim što ćete imati priliku čuti zanimljiva predavanja, imat ćete priliku upoznati naše predavače i predavačice, inače profesionalce iz svijeta medija i PR-a, a koje otkrivamo uskoro! Zato nas pratite i vidimo se sljedeće srijede.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS