O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 8. 4. 2022. u 12:30
Uređeno: 8. 4. 2022. u 12:39
Davor Trbušić

Fakultet hrvatskih studija i Laudato televizija sklopili su u petak 8. travnja 2022. ugovor o provođenju studentske prakse za studente preddiplomskog i diplomskog studija komunikologije. 

Ugovor su potpisali dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Ivo Džinić i direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović, a svečanosti potpisivanja prisustvovali su i pročelnik Odsjeka za komunikologiju prof. dr. sc. Danijel Labaš te koordinator studentske prakse dr. sc. Davor Trbušić.

„Raduje me što smo danas potpisali vrlo vrijedan ugovor o suradnji Fakulteta hrvatskih studija i Laudato televizije. Dokaz je to kontinuiteta suradnje Fakulteta s medijskim kućama, ali i nastojanja da našim studentima komunikologije, uz teorijska znanja, otvorimo i mogućnost studentske prakse koja će ih pripremiti za tržište rada. Suradnja s Laudato televizijom mi je posebno draga zbog vrijednosti koje ta medijska kuća promiče“, izjavio je dekan Džinić.

Direktorica Abramović istaknula je zadovoljstvo što se tradicija suradnje Laudato televizije s fakultetima nastavlja. „Vjerujem da će suradnja biti plodonosna te se nadamo da će studenti koji budu dolazili na praksu jednog dana postati i naši stalni suradnici ili djelatnici. Lijepo je otvoriti vrata mladosti“, zaključila je Abramović.

Potpisivanjem ovog ugovora, Laudato televizija postala je treća televizijska kuća, uz Hrvatsku radioteleviziju i Novu TV, koja studentima komunikologije Fakulteta hrvatskih studija nudi mogućnost ostvarivanja prakse.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS