O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 4. 4. 2022. u 14:32
Uređeno: 4. 4. 2022. u 14:33
Davor Trbušić

Poštovane kolegice studentice i poštovani kolege studenti!

Na sjednici Vijeća Odsjeka od 23. ožujka odobrene su teme, te prihvaćeni naslovi i (su)mentori(ce) za vaše završne i diplomske radove, pa se oko daljnjih koraka obratite svojim (su)menotori(ca)ma.

One studentice i oni studenti čiji naslovi rada nisu prihvaćeni i koje treba dijelom izmijeniti, ovaj tjedan će dobiti e-mail iz Studentske službe sa smjernicama što trebaju poduzeti. (Koraci su vrlo jednostavni: 1) Ispuniti novi obrazac prijave teme u skladu s naslovom kojega je predložilo Vijeće Odsjeka; 2) Dobiti novi (su)mentorov potpis na obrascu; 3) Predati tako izmijenjeni i potpisani obrazac u Referadu).

Vama i vašim (su)mentori(ca)ma želim puno uspjeha u pisanju završnih i diplomskih radova.

Prof. dr. sc. Danijel Labaš, pročelnik

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS