O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 6. 12. 2021. u 11:18
Davor Trbušić

Predavanjem Jana Štedula, stručnjaka za umjetnu inteligenciju započeo je interdisciplinarni projekt u Hrvatskoj koji spaja elektrotehniku i računarstvo s odnosima s javnošću, pod nazivom Artificial Intelligence in Public Relations (AI in PR).

Organizatori projekti su Hrvatska udruga za odnose s javnošću i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, a riječ je o nizu online edukacija namijenjenih sveučilišnim profesorima, predavačima i studentima, među kojima je i dvadeset troje studenata komunikologije s Fakulteta hrvatskih studija te sedam nastavnika predvođenih pročelnikom Odsjeka prof. dr. sc. Danijelom Labašem.

Usporedno sa stručnim predavanjima za studente održavat će se radionice o inovativnim metodama poučavanja umjetne inteligencije u komunikacijama za eminentne hrvatske stručnjake. Osim Fakulteta hrvatskih studija u projekt su uključeni i profesori koji predaju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Sveučilištu VERN', Sveučilištu u Dubrovniku, Visokoj komunikacijskoj školi Edward Bernays u Zagrebu, Sveučilištu Sjever u Varaždinu, Sveučilištu u Osijeku, Sveučilištu u Dubrovniku, Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te Sveučilištu u Zadru. (DT; huoj.hr)

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS