O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 2. 12. 2021. u 21:34
Uređeno: 2. 12. 2021. u 21:39
Davor Trbušić

Studenti 3. godine preddiplomskog studija komunikologije Fakulteta hrvatskih studija sudjelovali su na gostujućem predavanju Lee Kosović, osnivačice i vlasnice agencije LOL event management, specijalizirane za organizaciju događaja.

Predavanje je održano u ponedjeljak 29. studenog u sklopu kolegija Tehnike u odnosima s javnošću, pod vodstvom asistenta na Odsjeku za komunikologiju Davora Trbušića, mag. comm.

S obzirom da je u poduzetničke vode krenula mlada, još za vrijeme svog studija, naišla je i na mnoge prepreke zahvaljujući kojima je, kako kaže, stekla najviše znanja i iskustva. Studente je upoznala sa svojim karijernim putem i vođenjem agencije te detaljnije pojasnila kako se planiraju, organiziraju i realiziraju uspješni događaji.

Usprkos velikoj konkurenciji na hrvatskom tržištu, agencija posluje vrlo uspješno, a Lea je posebno ponosna na projekt Eventualno koji nekoliko puta godišnje okuplja event industriju u Hrvatskoj. Osim toga, može se pohvaliti organizacijom i drugih poznatih događaja poput Weekend Media Festivala, CRO Linkedin Meetupa, Rock Paper Startupsa, Tehnološkog doručka i mnogih drugih.

Svojim vedrim pristupom i vrlo zanimljivim te interaktivnim predavanjem zainteresirala je studente za event menadžment, ali zasigurno i potaknula neke da se odvaže na samostalni poduzetnički put.


Aurora Božac, studentica 3. godine preddiplomskog studija komunikologije

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS