O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 11. 6. 2021. u 16:35
Uređeno: 11. 6. 2021. u 20:57
Davor Trbušić
Preminuo Jan Ivanjek, vojni...

Nakon kratke i teške borbe s opakom i zloćudnom bolesti u 31. godini preminuo je Jan Ivanjek, vojni analitičar i student diplomskog studija komunikologije na Fakultetu hrvatskih studija.

U sjećanju svojih nastavnika i kolega s Kampusa Jan će ostati upamćen po svojoj marljivosti, kolegijalnosti, britkosti i analitičnosti.

Vrline koje je ugrađivao u svoj rad prepoznate su i izvan granica naše akademske zajednice, gdje se posebno isticao analizama o vojnoj tehnologiji čime je stekao poštovanje i priznanje šire znanstvene i stručne javnosti.

U ime uprave Fakulteta hrvatskih studija, nastavnika i studenata izražavam sućut Janovoj obitelji i molim Gospodina da mu bude milostiv i milosrdan sudac.

Dragi Jane, počivaj u miru Božjem!

Prof. dr. sc. Danijel Labaš, predstojnik Odsjeka za komunikologiju

 

Knjiga žalosti bit će otvorena u predvorju knjižnice fakulteta od 14. lipnja.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS