O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 6. 4. 2021. u 15:16
Administrator

"Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu cijelu ovu godinu svojim neumornim radom – pa i u novim uvjetima koji mnogima nisu išli na ruku – slavi svoju 10. obljetnicu postojanja i djelovanja. Zato možemo reći da je naša proslava više radna nego svečarska, premda će i za to biti prilike. U javnosti smo prepoznati kao „Djeca medija“ što je naziv za naš krovni i najveći projekt medijske pismenosti koji se rodio, ako tako možemo reći, prije Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, još 2008. u okviru poticaja sudionica i sudionika Komunikološke škole Matice hrvatske i kolegija Medijska pedagogija na Fakultetu hrvatskih studija", ističe prof. dr. sc. Danijel Labaš, predstojnik Odsjeka za komunikologiju u razgovoru za Universitas.

O važnosti kvalitetne i iskrene komunikacije razgovarali su s troje sveučilišnih profesora - Danijelom Labašom s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Igorom Kanižajem s Fakulteta političkih znanosti i Lanom Ciboci s Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment.

Razgovor u cijelosti pročitajte na poveznici:

https://www.universitas-portal.hr/medijski-odgoj-otvara.../

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS