O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 7. 1. 2020. u 14:36
Josip Papak

Udruga studenata komunikologije i novinarstva „Komuna“ i ove je akademske godine, dvanaestu godinu za redom, održala svoj tradicionalni Humanitarni božićni sajam „Kolokviraj ljubav“ u suradnji s Fakultetom hrvatskih studija, Udrugom studenata sociologije „Anomija“, Društvom studenata kroatologije „Cassius“, Klubom studenata psihologije „Feniks“ i Društvom studenata povijesti „Ivan Lučić – Lucius“. Sajam je trajao od 16. do 19. prosinca 2019. godine u prostorijama knjižnice Fakulteta hrvatskih studija na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

Ovogodišnji sajam kao dodatnu poslasticu, uz već dobro poznate kolače i kuhano vino, nudio je čitanje horoskopa i gatanje, prodaju second-hand odjeće i razne igre koje su studenti mogli zaigrati. Održan je i neizostavni kviz znanja u organizaciji DSK „Cassius“.

Organizacijom sajma studenti i studentice pokazali su svoje veliko studentsko srce, blagdanski duh i voljnost da pomognu onima kojima je potrebno. Od srca hvala svima koji su pekli kolače i kuhali vino, ali i svima onima koji su svojim dolaskom i donacijom pomogli. Ovogodišnji prihodi sajma dosežu gotovo 7000 kuna, a svi prihodi humanitarne akcije donirani su i uljepšali Božić studentici iz Stambene zajednice Dječjeg doma Zagreb.

Dora Decorti

Predsjednica USKN "Komuna"

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS