O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 28. 3. 2019. u 14:36
Administrator

Poštovane kolegice studentice, poštovani kolege studenti,

pozivamo vas na predavanje koje će održati Mikko Salo iz Finske 11. travnja 2019. od 13,45 do 15,30 za studente novinarstva i komunikologije, ali i sve ostale zainteresirane, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Predavanje Mikke Sala održat će se u okviru Dana medijske pismenosti (8. – 12. 4.), a organizira ga Agencija za elektroničke medije s finskim veleposlanstvom, koje je partner Dana medijske pismenosti.

Predavanje će biti posvećeno temi važnosti kvalitetnog novinarstva, gatekeepinga i provjeravanja činjenica, a Mikko Salo govorit će iz vlastitoga iskustva jer je osnivač finskog fact checkera. No, na predavanju će predstaviti i svoje uvide u problem dezinformacija (posebice u kontekstu izbora) te razmišljanja o važnosti medijske pismenosti.

prof. dr. sc. Danijel Labaš

 

Životopis predavača, na engleskome jeziku

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS