O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 11. 5. 2018. u 14:13
Anđelka Raguž

Proslava i dodjela nagrada i priznanja, održat će se u srijedu, 16. svibnja 2018. od 16:30h u Plavoj dvorani Nadbiskupskoga duhovnog stola, Kaptol 31 u Zagrebu.

Na početku svečanosti, pozdravnu će riječ održati: mons. dr. sc. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i
predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija te dr. sc. Suzana Peran, predsjednica HDKN-a i nastavnica s odsjeka komunikolgije Hrvatskih studija. Docentica Jelena Jurišić s istoga odsjeka, odžat će izlaganje pod naslovom "Novinarstvo pod izazovima lažnih vijesti".

Među dobitnicima nagrada i priznanja je i Klara Jakobović, studentica treće godine povijesti i komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, koja je osvojila Nagradu za mlade novinare.

Čestitamo našoj studentici i ostalim dobitnicima i dobitnicama nagrada i priznanja!

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS