O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 3. 5. 2016. u 20:59
Uređeno: 3. 5. 2016. u 21:03
Anđelka Raguž

Povodom Svjetskog dana medija, Udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna u suradnji s Odjelom komunikologije organizira već osmu godinu za redom, simpozij "Mediji na drukčiji način".

Simpozij će se održati na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj 5. svibnja 2016., u dvorani Zagreb s početkom u 10 sati. Ovogodišnja tema Simpozija je „Politička komunikacija u predizbornoj kampanji“.

Ovogodišnji predavači su prof. dr. sc. Dražen Lalić i prof. dr. sc. Smiljana Leinert Novosel s Fakulteta političkih znanosti te Gordan Turković iz agencije Manjgura. Panel raspravom „Uloga društvenih mreža u političkoj kampanji“ moderirat će doc. dr. sc. Jelena Jurišić,a gosti će biti Nataša Zečević (Aposteriori savjetovanja), Krunoslav Vidić (Stratego PR) i Mario Aunedi Medek (Alpheus Public Affairs i Media Val).

Uz stručne predavače, predavanja će održati i studenti komunikologije Matej Beluhan i Silvija Kovačić, predstavljajujući svoj znanstveni rad: „Izvještavanje hrvatskih dnevnih novina o predsjedničkim kandidatima tijekom predizborne kampanje 2014./2015." te bivša studentica komunikologije, Vida Peterlik, čija je tema diplomskog rada bila "Krizno komuniciranje političkih institucija na primjeru Vlade".

Organiziran je i natječaj za najbolji likovni uradak, fotografiju i pisani rad. Autore najboljih radova, organizatori će objaviti na Simpoziju, a svi će radovi biti prikazani na izložbi u predvorju dvorane Zagreb na Hrvatskim studijma.

Program Simpozija dostupan je na službenoj stranici Udruge: https://usknkomunablog.wordpress.com/

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS