O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 19. 4. 2016. u 18:20
Uređeno: 19. 4. 2016. u 18:37
Anđelka Raguž

 

Od 19. do 21. svibnja 2016.  u Novom Vinodolskom će se održati HUOJ-eva godišnja konferencija pod nazivom "Vrijeme PRomjena".

Program će sadržavati i panel rasprave o granicama slobode u javnom govoru, načinima komuniciranja europske kulture, poslovanjem agencija u regiji, ali i radionice o praktičnim znanjima i poznavanju novih tehnologija, copywritingu, etici u struci, kreiranju kampanja na društvenim mrežama te profesionalnim lobiranjem.

Istaknuti predavači ove su godine sudionici konferencije: Boris Beker, prof.dr.sc. Peggy Simčić Bronn, dr.sc. Željko Jozić, Béla Dajka i Philip Young.

Dodatne informacije nalaze se na internetskoj stranici Udruge: http://www.huoj.hr/

A. Raguž, mag.nov.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS