O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 2. 12. 2015. u 14:55
Uređeno: 2. 12. 2015. u 14:57
Anđelka Raguž

 

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) drugu godinu zaredom, organizira Studentsku konferenciju. Ove će se godine Konferencija održati 15. i 16. prosinca 2015.godine u prostorijama HUOJ-a (Ilica 5 u Zagreb).

Teme o kojima će biti riječi na ovogodišnjoj Konferenciji su: „Medijsko razumijevanje i medijska pismenosti“ te „Upravljanje događanjima u sportu“. Više informacija o programu i izlagačima, mogu se pronaći na internetskoj stranici: http://www.huoj.hr/aktivnosti-udruge/konferencije-hr89

Prijave su otvorene do 11.prosinca 2015.

A. Raguž, mag.nov.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS