O nama

Studij filozofije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu postoji već gotovo tri desetljeća, od 1992. kao studij, a od 1993. kao sveučilišni dodiplomski studij. Njegova je specifičnost naglasak na povezanosti filozofije s drugim područjima znanja i uvažavanje činjenice da bavljenje općim i tradicionalnim filozofskim problemima nužno uključuje proučavanje mnoštva sadržaja koje filozofija dijeli s ostalim humanističkim te društvenim i prirodnim znanostima. Sve tri razine studija filozofije na Hrvatskim studijima ustrojene su prema suvremenim znanstvenim i didaktičkim standardima i po uzoru na prestižne svjetske studije filozofije, ne zanemarujući, međutim, niti specifičnu srednjoeuropsku tradiciju proučavanja povijesti filozofije. Svrha suvremenog studija filozofije stjecanje je što potpunijeg i temeljitijeg razumijevanja svijeta i čovjekova položaja u njemu te osposobljavanje za argumentirano iznošenje, interpretaciju i kritičku analizu stavova, vjerovanja i teorija u različitim područjima ljudskog djelovanja i znanja. Razmišljate li ozbiljno o studiju filozofije, na ovim ćete stranicama moći doznati na koji način Odjel za filozofiju Hrvatskih studija nastoji ispuniti ovu svrhu.


Objavljeno: 21. 4. 2021. u 20:25
Uređeno: 21. 4. 2021. u 20:32
Marko Kardum
1. studentski inderdisciplinarni...

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na 1. studentski interdisciplinarni simpozij „Bioetika i tehnika“ koji će se održati na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u Varaždinu od 04. do 06. lipnja 2021. 

Prvi studentski interdisciplinarni simpozij „Bioetika i tehnika“ bit će sastavljen od dvaju plenarnih izlaganja, 12 studentskih izlaganja te jedne interaktivne radionice. Simpozij će biti održan od 4. do 6. lipnja 2021. godine na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u Varaždinu. Nakon konferencije, sudionici će imati priliku uobličiti svoja iznesena izlaganja u obliku znanstvenog rada što će kulminirati zbornikom radova 1. studentskog interdisciplinarnog simpozija „Bioetika i tehnika“.

Ovom prilikom pozivamo sve studente i studentice preddiplomskog i diplomskog studija da se prijave svojim izlaganjem te tako efektivno i produktivno sudjeluju u ostvarenju i pridonesu održavanju simpozija. Prijava se izvršava ispunjavanjem formulara s osnovnim podacima prijavitelja ili prijaviteljice uz priložen sažetak teme izlaganja (od 150 do 200 riječi) na adresu:

                                   bioetika.tehnika@gmail.com

            Rok za slanje prijava je 05. svibnja 2021. Organizacijski odbor simpozija će do 10. svibnja sve zainteresirane obavijestiti o prihvaćanju prijava. Organizacijski odbor simpozija čine Božo Kvesić Studentski zbor FOI-a, Marija Barić Đurđević, Udruga studenata filozofije „Scopus“ s Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Ana Daria Bokan i Josip Periša, Udruženje studenata filozofije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Matea Vasilj, EESTEC LC Zagreb s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic