O nama

Studij filozofije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu postoji već gotovo tri desetljeća, od 1992. kao studij, a od 1993. kao sveučilišni dodiplomski studij. Njegova je specifičnost naglasak na povezanosti filozofije s drugim područjima znanja i uvažavanje činjenice da bavljenje općim i tradicionalnim filozofskim problemima nužno uključuje proučavanje mnoštva sadržaja koje filozofija dijeli s ostalim humanističkim te društvenim i prirodnim znanostima. Sve tri razine studija filozofije na Hrvatskim studijima ustrojene su prema suvremenim znanstvenim i didaktičkim standardima i po uzoru na prestižne svjetske studije filozofije, ne zanemarujući, međutim, niti specifičnu srednjoeuropsku tradiciju proučavanja povijesti filozofije. Svrha suvremenog studija filozofije stjecanje je što potpunijeg i temeljitijeg razumijevanja svijeta i čovjekova položaja u njemu te osposobljavanje za argumentirano iznošenje, interpretaciju i kritičku analizu stavova, vjerovanja i teorija u različitim područjima ljudskog djelovanja i znanja. Razmišljate li ozbiljno o studiju filozofije, na ovim ćete stranicama moći doznati na koji način Odjel za filozofiju Hrvatskih studija nastoji ispuniti ovu svrhu.


Objavljeno: 17. 4. 2019. u 08:20
Uređeno: 17. 4. 2019. u 08:37
Marko Kardum
Izlaganje izv. prof. dr. sc. Ive...

U četvrtak, 18. travnja 2019. u 11:10 sati (dvorana Split) održat će izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić i prof. dr. sc. Amir Muzur - u sklopu kolegija „Nova etička kultura“ - izlaganje pod naslovom „Europska bioetika (Fritz Jahr)“. Nakon izlaganja održat će se seminarska rasprava.

Izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić i prof. dr. sc. Amir Muzur vodeći su istraživači i promicatelji europske bioetike u globalnim razmjerima. U biblioteci „Bioetika“ nakladničke kuće Pergamena objavili su u koautorstvu tri knjige s rezultatima zajedničkog istraživačkog rada: Fritz Jahr i rađanje europske bioetike (2012.), Van Ransselaer Potter i njegovo mjesto u povijesti bioetike (2015.) i Bioetička Europa našeg doba (2018.).

Dobrodošli su zainteresirani studenti i nastavnici Hrvatskih studija.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic