O nama

Studij filozofije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu postoji već gotovo tri desetljeća, od 1992. kao studij, a od 1993. kao sveučilišni dodiplomski studij. Njegova je specifičnost naglasak na povezanosti filozofije s drugim područjima znanja i uvažavanje činjenice da bavljenje općim i tradicionalnim filozofskim problemima nužno uključuje proučavanje mnoštva sadržaja koje filozofija dijeli s ostalim humanističkim te društvenim i prirodnim znanostima. Sve tri razine studija filozofije na Hrvatskim studijima ustrojene su prema suvremenim znanstvenim i didaktičkim standardima i po uzoru na prestižne svjetske studije filozofije, ne zanemarujući, međutim, niti specifičnu srednjoeuropsku tradiciju proučavanja povijesti filozofije. Svrha suvremenog studija filozofije stjecanje je što potpunijeg i temeljitijeg razumijevanja svijeta i čovjekova položaja u njemu te osposobljavanje za argumentirano iznošenje, interpretaciju i kritičku analizu stavova, vjerovanja i teorija u različitim područjima ljudskog djelovanja i znanja. Razmišljate li ozbiljno o studiju filozofije, na ovim ćete stranicama moći doznati na koji način Odjel za filozofiju Hrvatskih studija nastoji ispuniti ovu svrhu.


Objavljeno: 7. 12. 2015. u 19:41
Pavel Gregorić

Partnerski Odjel za filozofiju na Central European University organizira 6. konferenciju diplomskih studenata filozofije pod naslovom "Worldly Matters - Issues in Applied and Socially Engaged Philosophy" koja će se održati na CEU u Budimpešti, 1. i 2. travnja 2016. Više o konferenciji, temama i načinu prijave može se naći na ovoj poveznici.

"We invite papers under 3000 words suitable for a 20­-30 minute presentation. Papers accompanied by an abstract of up to 200 words and 3 to 5 keywords that more specifically characterise the submission should be prepared for double-blind review and submitted in PDF or Word format to PhilGradConf@ceu.edu by 30 January 2016. The submission should also include a separate cover letter in PDF or Word format with the author's name, paper title, institutional affiliation, and contact details.

Participation in the conference is free of charge. Contributing authors will also be offered free accommodation for the length of the conference and partial reimbursement of travel expenses."

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic