O vanjskom suradniku
Petar Bilobrk, dr. sc.
Zvanje:povjera predavanja
Funkcija:Naslovno suradničko zvanje asistenta
Konzultacije:

Prema dogovoru putem e-maila: pbilobrk@fhs.hr; petar.bilobrk@unizg.hr

Telefon:+385 1 4698 187
E-mail: E-mail
URL službenih stranica na Webu: https://www.unizg.hr/novosti-i-press/akademski-list/
Odsjek: ODSJEK ZA KROATOLOGIJU

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završio je preddiplomski stručni studij teologije i ​​stekao akademski naziv stručnog prvostupnika teologije. Sveučilišni diplomski studij religijskih znanosti završio je na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu (danas Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu) i stekao akademski naziv magistar religiologije.

Poslijediplomski interdisciplinarni doktorski studij kroatologije na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu upisao je u akademskoj godini 2015/2016. Doktorsku disertaciju na temu Kulturni vidici razvoja Hrvatskoga katoličkog pokreta od 1900. do 1913. izradio je pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Vladimira Lončarevića i obranio 7. travnja 2022. godine pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada.

Zaposlen je na Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu, a na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu sudjeluje u izvođenju nastave od prosinca 2018.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Izabrani projekti
  1. Tihi pregaoci: redovnički prinosi hrvatskoj i europskoj kulturi - FHS
  2. Svetci i oblikovanje redovničkih identiteta (2023.-2024) - FHS - Research Center for Comparative History of Religious Orders (FOVOG – Dresden)
  3. Hrvati u Bosni i Hercegovini: povijesne i suvremene perspektive (HRVABIH-POSUP) (2024.-2027.) - IMIN
  4. Strani studenti na Sveučilištu u Zagrebu od 1874. do 1918. u digitalnom okružju (2024.) - Sveučilište u Zagrebi

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic