O djelatniku
Lidija Bogović, dr. sc.
Zvanje:povjera predavanja
Funkcija:asistentica
Lokacija: 113
Konzultacije:

Ponedjeljkom od 9.30 do 10.30 sati ili prema dogovoru, uz prethodnu najavu e-pismom.

E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA KROATOLOGIJU
Godina doktoriranja:2024.
Na odjelu od:2019.

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Lidija Bogović na Hrvatskim studijima diplomirala je kroatologiju (znanstveni i nastavnički smjer) obranom diplomskoga rada na temu Bliskoznačnost u hrvatskom jeziku. Nakon završenoga studija, također na Hrvatskim studijima, upisala je Poslijediplomski doktorski studij kroatologije, 2021. obranila je temu, a 2024. pod mentorstvom prof. dr. sc. Sanje Vulić Vranković obranila je doktorski rad Uloga rječotvorja u hrvatskom jeziku u drugoj polovici 19. stoljeća. Od 2019. zaposlena je na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na radnom mjestu asistentice na Odsjeku za kroatologiju. Od 2018. suradnica je na projektu Suradnja s hrvatskim autohtonim zajednicama u dijaspori. U okviru projekta održala je nekoliko predavanja za nastavnike hrvatskoga jezika u hrvatskim autohtonim manjinskim zajednicama u Mađarskoj. Tajnica je Ljetne škole hrvatskoga jezika i kulture za nastavnike hrvatskoga jezika iz dijaspore. Na toj Školi od početka drži jezične vježbe prilagođene znanju polaznika. Na Fakultetu hrvatskih studija asistentica je na predmetima Fonologija hrvatskoga jezika, Hrvatska dijalektologija i Hrvatski pravopis na preddiplomskoj razini studija te na predmetima Književnost i kultura Hrvata u dijaspori, Leksikologija i leksikografija hrvatskoga jezika i Tvorba riječi u hrvatskom jeziku na Diplomskom studiju kroatologije. Bila je suradnica na projektima: Identitet i održivost Hrvata od Bara do Herceg Novoga s demografskoga i jezično-kulturološkoga aspekta (2023.), Istraživanje razine znanja hrvatskoga jezika kod djece koja pohađaju Hrvatsku nastavu u Ludwigsburgu (2023.) i Istraživanje razine znanja hrvatskoga jezika kod djece koja pohađaju Hrvatsku nastavu u Münchenu i Baden-Württembergu (2022.).

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Izabrani projekti

Suradnica na projektima:

Sociolingvističko istraživanje i analiza govora različitih naraštaja Hrvata u Milanu (voditeljica: prof. dr. sc. Sanja Vulić Vranković, 2023.).

Identitet i održivost Hrvata od Bara do Herceg Novoga s demografskoga i jezično-kulturološkoga aspekta (voditeljica: doc. dr. sc. Monika Komušanac, 2023.).

Istraživanje razine znanja hrvatskoga jezika kod djece koja pohađaju Hrvatsku nastavu u Ludwigsburgu (voditeljica: prof. dr. sc. Sanja Vulić Vranković, 2023.).

Istraživanje razine znanja hrvatskoga jezika kod djece koja pohađaju Hrvatsku nastavu u Münchenu i Baden-Württembergu (voditeljica: prof. dr. sc. Sanja Vulić Vranković, 2022.).

Suradnja s hrvatskim autohtonim zajednicama u dijaspori (voditeljica: prof. dr. sc. Sanja Vulić Vranković, 2018. - danas).

Hrvatski književni povjesničari (voditelj: prof. dr. sc. Tihomil Maštrović, 2016. - 2023.).

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic