Oblici novinarske komunikacije
Šifra: 37896
ECTS: 6.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Vladimira Rezo
Izvođači: Marko Pavić, dipl.nov. - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Auditorne vježbe 60
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je predmeta stvoriti kod studenata rutinu pisanja i vladanja objektivnim novinarskim vrstama viješću i izvještajem, te intervjuom, i poučiti ih kako prepoznati događaj vrijedan objavljivanja, kako doći do informacije i obraditi je da bi postala vijest ili izvještaj.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. Profesionalni novinar: kako u vijesti otkriti temu, , Maroje Mihovilović, Profil, 2009.
  2. Osnove novinarstva, , Stjepan Malović, Golden marketing - Tehnička knjiga, 2005.
  3. What is news? News values revisited, again, , Tony Harcup i Deirdre ONeill, Journalism Studies (znanstveni članak), 2016.
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Komunikologija
Obavezni predmet - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
  • izv. prof. dr. sc. Vladimira Rezo:

    Konzultacije ponedjeljkom, 11:00 - 12:00, soba 013.

    Lokacija: 013
Objavljeno: 5. 3. 2019. u 11:21
Administrator

Predavanje iz kolegija Oblici novinarske komunikacije (8 – 11,05) održat će se u dvorani Dubrovnik 6. ožujka 2019., budući da se u dvorani Zagreb održava obilježavanja Europskog dana logopedije 2019.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic