O nama

Studij filozofije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu postoji već gotovo tri desetljeća, od 1992. kao studij, a od 1993. kao sveučilišni dodiplomski studij. Njegova je specifičnost naglasak na povezanosti filozofije s drugim područjima znanja i uvažavanje činjenice da bavljenje općim i tradicionalnim filozofskim problemima nužno uključuje proučavanje mnoštva sadržaja koje filozofija dijeli s ostalim humanističkim te društvenim i prirodnim znanostima. Sve tri razine studija filozofije na Hrvatskim studijima ustrojene su prema suvremenim znanstvenim i didaktičkim standardima i po uzoru na prestižne svjetske studije filozofije, ne zanemarujući, međutim, niti specifičnu srednjoeuropsku tradiciju proučavanja povijesti filozofije. Svrha suvremenog studija filozofije stjecanje je što potpunijeg i temeljitijeg razumijevanja svijeta i čovjekova položaja u njemu te osposobljavanje za argumentirano iznošenje, interpretaciju i kritičku analizu stavova, vjerovanja i teorija u različitim područjima ljudskog djelovanja i znanja. Razmišljate li ozbiljno o studiju filozofije, na ovim ćete stranicama moći doznati na koji način Odjel za filozofiju Hrvatskih studija nastoji ispuniti ovu svrhu.


Objavljeno: 8. 5. 2019. u 00:59
Uređeno: 8. 5. 2019. u 13:46
Marko Kardum
Izlaganje doc. dr. sc. Marije Selak...

U četvrtak, 9. svibnja 2019. u 11.10 sati (dvorana Split) održat će doc. dr. sc. Marija Selak - u sklopu kolegija „Nova etička kultura“ - izlaganje pod naslovom „Bioetika i nova epoha (prevlast tehnike ili nastavak ljudske povijesti)“. Nakon izlaganja održat će se seminarska rasprava.

Doc. dr. sc. Marija Selak nastavnica je na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i suradnica na Centru izvrsnosti za integrativnu bioetiku. Doktorirala je 2013. godine na temu „Ljudska priroda i nova epoha“. Znatno prerađena i dopunjena disertacija pod istim je naslovom objavljenja kao knjiga kod izdavača „Naklada Breza“ (2013.).

Dobrodošli su zainteresirani studenti i nastavnici Hrvatskih studija.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic