O nama

Studij filozofije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu postoji već gotovo tri desetljeća, od 1992. kao studij, a od 1993. kao sveučilišni dodiplomski studij. Njegova je specifičnost naglasak na povezanosti filozofije s drugim područjima znanja i uvažavanje činjenice da bavljenje općim i tradicionalnim filozofskim problemima nužno uključuje proučavanje mnoštva sadržaja koje filozofija dijeli s ostalim humanističkim te društvenim i prirodnim znanostima. Sve tri razine studija filozofije na Hrvatskim studijima ustrojene su prema suvremenim znanstvenim i didaktičkim standardima i po uzoru na prestižne svjetske studije filozofije, ne zanemarujući, međutim, niti specifičnu srednjoeuropsku tradiciju proučavanja povijesti filozofije. Svrha suvremenog studija filozofije stjecanje je što potpunijeg i temeljitijeg razumijevanja svijeta i čovjekova položaja u njemu te osposobljavanje za argumentirano iznošenje, interpretaciju i kritičku analizu stavova, vjerovanja i teorija u različitim područjima ljudskog djelovanja i znanja. Razmišljate li ozbiljno o studiju filozofije, na ovim ćete stranicama moći doznati na koji način Odjel za filozofiju Hrvatskih studija nastoji ispuniti ovu svrhu.


Objavljeno: 29. 4. 2019. u 10:04
Marko Kardum
Izlaganje doc. dr. sc. Ivice Kelama...

U četvrtak, 2. svibnja 2019. u 11:10 sati (dvorana Split) održat će doc. dr. sc. Ivica Kelam - u sklopu kolegija „Nova etička kultura“ - izlaganje pod naslovom „Odgovornost za ne-ljudska živa bića: Čovjek i biljka (GMO)“. Nakon izlaganja održat će se seminarska rasprava.

Doc. dr. sc. Ivica Kelam voditelj je Centra za integrativnu bioetiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i nastavnik na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti istog sveučilišta. Doktorirao je 2014. godine na temu „Genetički modificirani usjevi kao bioetički problem“. Disertacija je pod istim naslovom objavljenja kao knjiga u biblioteci „Bioetika“ nakladničke kuće Pergamena (2015.).

Dobrodošli su zainteresirani studenti i nastavnici Hrvatskih studija.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic