O nama

Studij filozofije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu postoji već gotovo tri desetljeća, od 1992. kao studij, a od 1993. kao sveučilišni dodiplomski studij. Njegova je specifičnost naglasak na povezanosti filozofije s drugim područjima znanja i uvažavanje činjenice da bavljenje općim i tradicionalnim filozofskim problemima nužno uključuje proučavanje mnoštva sadržaja koje filozofija dijeli s ostalim humanističkim te društvenim i prirodnim znanostima. Sve tri razine studija filozofije na Hrvatskim studijima ustrojene su prema suvremenim znanstvenim i didaktičkim standardima i po uzoru na prestižne svjetske studije filozofije, ne zanemarujući, međutim, niti specifičnu srednjoeuropsku tradiciju proučavanja povijesti filozofije. Svrha suvremenog studija filozofije stjecanje je što potpunijeg i temeljitijeg razumijevanja svijeta i čovjekova položaja u njemu te osposobljavanje za argumentirano iznošenje, interpretaciju i kritičku analizu stavova, vjerovanja i teorija u različitim područjima ljudskog djelovanja i znanja. Razmišljate li ozbiljno o studiju filozofije, na ovim ćete stranicama moći doznati na koji način Odjel za filozofiju Hrvatskih studija nastoji ispuniti ovu svrhu.


Objavljeno: 10. 2. 2015. u 19:05
Pavel Gregorić
Okrugli stol o budućnosti interneta...

Okrugli stol na temu "Budućnost Interneta: kamo nakon NETmundiala?" održat će se 13. veljače 2015., s početkom u 10.30h, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 3,  Zagreb, Siva vijećnica. Izlagači na okruglom stolu su dr. sc. Predrag Pale (FER), izv. prof. dr. sc. Pavel Gregorić (HS) i Ivan Marić (SRCe). Pozivnica u pdf formatu može se preuzeti ovdje

Konferencija NETmundial sazvana je kako bi se raspravljalo o budućnosti upravljanja Interneta, posebno u kontekstu globalizacije ICANN-a. Uzimajući u obzir važnost Interneta za sveukupnu globalnu ekonomiju, svakodnevni život građana i poslovanja te povijesni trenutak, tema konferencije je u samom vrhu međunarodne političke agende. 
Okrugli stol pod naslovom "Budućnost Interneta: kamo nakon NETmundiala?" okupit će predstavnike hrvatske internetske zajednice kako bi raspravili rezultate procesa pokrenutog na NETmundialu . Panelisti iz akademije i prakse iznijet će svoja mišljenja o budućem razvoju Interneta kao i o implikacijama za hrvatsko gospodarstvo i društvo.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic