O djelatniku
doc. dr. sc. Tomislav Janović
Zvanje:docent
Lokacija: 117
Konzultacije:

studenti filozofije: srijeda, 10 - 11 sati (soba 117)

studenti komunikologije: ponedjeljak, 13 - 14 sati (soba 117)

Telefon:245-7660
Telefon kućni:7660
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA FILOZOFIJU I KULTUROLOGIJU

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Rođen je 1961. u Zagrebu. Godine 1986. diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a na istom fakultetu je magistrirao s tezom iz filozofije znanosti (Evolucija i optimizacija: o nekim filozofskim aspektima teorije evolucije, 1994). Doktorirao je na Sveučilištu u Mainzu (Njemačka) s tezom iz filozofije uma (Der implizite Bewußtseinsinhalt in der Phänomenologie und der analytischen Philosophie, 2006). Radio je na Ministarstvu znanosti i tehnologije (kao savjetnik za znanstvenoistraživačke projekte), na Institutu za antropologiju u Zagrebu (kao znanstveni asistent) te na Sveučilištu u Zadru (kao viši predavač), a od 2009. stalno je zaposlen na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, i to na Odjelu za filozofiju i Odjelu za komunikologiju. Objavio je više znanstvenih i stručnih članaka u domaćim i inozemnim časopisima i knjigama, sudjelovao na brojnim međunarodnim znanstvenim skupovima te surađivao na nekoliko znanstvenoistraživačkih projekata. Podpredsjednik je Udruge za promicanje filozofije, član Hrvatskog interdisciplinarnog društva i Matice Hrvatske. Znanstveni interesi su mu: filozofija uma, filozofija znanosti (osobito društvenih znanosti), etika i komunikacija.

 

  •  
Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic