O vanjskom suradniku
Stjepan Matković, nasl. prof. dr. sc.
Zvanje:naslovni redoviti profesor
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA POVIJEST

Nastava

diplomski

Životopis

Rođen je 02. srpnja 1966. u Zagrebu. Studij povijesti završio je na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje je 1991. diplomirao («Pomorski promet Splita između dvaju svjetskih ratova»), 1996. magistrirao («Organizacija Čiste stranke i njezino sudjelovanje na izborima (1895.-1908.) prava») i 1999. doktorirao («Čista stranka prava, 1895.-1903.»). Od 1992. zaposlen je u Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu. Od akademske godine 1999./2000. predavač na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Od 2007. izabran u naslovno znanstveno-naslovno zvanje izvanrednog profesora u području humanističkih znanosti, polje: povijest.

 
 
Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic