O djelatniku
izv. prof. dr. sc. Maja Matasović
Zvanje:izvanredni profesor
Konzultacije:

Četvrtkom 8,30-9,30h

E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA HRVATSKI LATINITET

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Maja Matasović (r. Rupnik) rođena je 1979. g. u Zagrebu gdje je završila studij klasične filologije na Filozofskom fakultetu 2002. g. Na poslijediplomskom znanstvenom studiju lingvistike obranila je 2005. g. kvalifikacijski rad Opis starogrčkih polivalentnih glagola prema Gramatici uloga i referenci, a 2011. g. doktorsku disertaciju Analiza najstarijih latinskih posuđenica u hrvatskom u kontekstu ranih kontakata Romana i Slavena, izrađenu pod vodstvom mentora akademika Augusta Kovačeca i prof. dr. sc. Mate Križmana.
Od 2002./3. kao vanjski suradnik radi na Hrvatskim studijima, gdje održava razne cikličke izborne kolegije s temama iz grčke i rimske civilizacije i književnosti za studente preddiplomskog studija latinskog jezika i diplomskog studija hrvatskog latiniteta.
Od 2004. g. do 2017.g. bila je zaposlena na Hrvatskom institutu za povijest gdje je radila na Odjelu za hrvatsku latinističku historiografiju. Od 2017.g. docentica je na Odsjeku za hrvatski latinitet Hrvatskih studija.
Sudjelovala je na petnaestak znanstvenih i stručnih skupova te okruglih stolova u zemlji i inozemstvu te objavljivala knjige i radove s temama iz grčkog kazališta, grčke i latinske lingvistike te odnosa Crkve i naroda u Hrvatskoj u 18. stoljeću.

 

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic