O djelatniku
doc. dr. sc. Eva Katarina Glazer
Zvanje:docent
Konzultacije:

 

- četvrtkom 10.15-11.15 u kabinetu 011

- e-poštom:  eglazer@hrstud.hr

Telefon:245-7614
Telefon kućni:7614
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA POVIJEST

Nastava

prijediplomski

diplomski

doktorski

Životopis

Eva Katarina Glazer (rođ. Britvić), rođena 1978., nakon četverogodišnjeg studija na Katehetskom institutu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2002. godine upisuje znanstveni postdiplomski studij povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i 2005. obranivši magistarsku radnju Jordan od 11. do 7. st. pr. Kr. Mjesto susreta velikih civilizacija Starog istoka (mentor: prof. dr. sc. Boris Olujić) stječe akademski stupanj magistra znanosti. 2005., 2007. i 2009. godine sudjelovala je na arheološkim iskopavanjima na lokalitetu Tel Džalul u Hašemitskoj kraljevini Jordan u sklopu projekta Madaba Plains, koji predvode Andrews University iz SAD i Department of Antiquities iz Jordana. Od 2006. suradnica je na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a od 2008. znanstvena novakinja, te sudjeluje u izvođenju nastave na preddiplomskom i diplomskom studiju povijesti. Doktorsku disertaciju pod naslovom Polunomadsko i ruralno društvo i proces urbanizacije na prostoru Sirije i Palestine u brončano i željezno doba (mentor: prof. dr. sc. Slobodan Čače) obranila je 15. lipnja 2012. godine. Autorica je nekoliko znanstvenih i stručnih radova. Sudjelovala je na desetak međunarodnih znanstvenih skupova u zemlji i inozemstvu. Područje znanstvenog interesa su arheologija i kulturno-društvena povijest prostora Levanta u starom vijeku, te suvremena povijest Palestine u širem religijsko kulturološkom kontekstu.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic